Kuhu edasi… majavahetusest

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Ei usu, et selles võitluses on ihnus ja heateo tahe. Pigem ikka terve mõistus ja soovunelmad.

    Oli mul elus üks periood, ütleme… – tõin Eestisse ilusaid tübeteikasid. Kõik kiitsid, et on ilusad, kuid keegi millegipärast neid ei ostnud. Tahtsin seda ilu ikka hirmsasti jagada, seepärast võtsin võlgu ja muudkui tõin neid tübeteikasid. Aga ikka keegi ei tahtnud. Pärast ka kohtutäitur ei tahtnud, kuigi ka tema ütles: “Küll on alles ilusad tübeteikad!”

    Seepärast – MÜÜ! Ilma mingite kõhklusteta.

  2. Sinu juttudest kumab läbi igatsus erinevate asjade järele. Eks siis olegi keeruline otsustada, mida ja kuhu ja kuidas. Mina olen aru saanud, et paljud asjad, mille järgi hing igatseb, saavad üsna ruttu järeleproovimise ajal rahuldatud, nii et tunne “ma tahan eluaeg seda ja seda” muutub tundeks “sai ära proovitud, oli lahe, rohkem enam pakitsust ei ole ja saab muudele asjadele keskenduda”. Nii et kui tahate elada setomaal, ameerikas, indias, viljandis, mere ääres – võtke kätte ja tehke järgemööda kõik see ära. Küll elu näitab, mille jaoks piisab “sai ära tehtud” tunde kättesaamiseks paarist kuust, mida tahaks kauem teha. Sest ega hingepakitsust mõistusliku aruteluga maha suruda ei saa – seda saab rahuldada ainult järeleproovimisega (kui ikka on tõsine hingepakitsus).

    Te olete veel noored ja paigal püsimiseks on hiljem aega veel küll ja küll. Lisaks on teil haruldaselt vedanud oma tegevusalaga, mis kumbagi ei sunni paigal olema – seda luksust enamikel inimestel pole. Lapsed on ka väikesed ja naudivad üle kõige vanematega koos olemist. Waldorfkooli olemasolu külje all pole tegelikult nii määrav – pooleks aastaks lapsed koduõppele võtta ja siis tagasi tulles taas oma waldorfklassiga liituda vms peaks olema ilusti võimalik. Lastele niimoodi seiklust, maailma nägemist ja vanematega koos olemist ning hiljem on väga lahe neid muljeid koolikaaslastega jagada. Kooliprogramm on selline, et individuaalõppega (mida koduõpe sisuliselt on) võtab kogu materjali probleemivabalt oluliselt väiksema aja- ja energiakuluga läbi. Vähemalt põhikooli esimeses pooles küll, seda võin ma oma kogemusest kinnitada.

    Kui rahaliselt ei pigista pole ju ka setomaa talu müügiga kiiret – võib anda mõnele toredale perele “hoida”. Samas, kui endal ikkagi tegelikult üsna selge, et tulevikus selle kohaga suuri plaane ei tule, siis toredad naabrid jäävad ju ikka kohale ning neil külaskäimiseks ei pea kõrvalolevat maja ju omama… või?

    Jaksu igatahes nuputamisel… pikad autosõidud on selleks head asjad jah 🙂

  3. Tybeteikajutt polnud nagu asjakohane – hingega loodud maamaja pole vöörsilt toodud kirev kaubaartikkel, aga Katri jutt andis mullegi lootust ja mötteainet.
    Aga ainult natuke, sest vanus on teine, olen juba 59, aga probleemid on samad. Oma kodu veel pole ja tunne on selline, nagu kunagi noore naisena: aeg kaob ja mul pole veel last, peaks ju synnitama enne 30! Nyyd on lapselapski ei tea ikka veel, kus saab olema oma kodu. On kinnisvara siin ja seal, aga ykski pole see öige…mille kohta saaks öelda KODU.
    Aga selle Setomaa elamise kohta vöiks nii öelda. Ehkki mul pole seal juuri ega midagi.
    Kui mu mees saaks ja oleks nöus, siis “päästaksin” Epu kodu ära (kui ta töesti myyks) – nn jätkaks yritust ja Loomeaita jne. Aga fyysis juba nörk meil, et köva talutööd teha, muruniitmisega saaks hakkama ja ehk veel midagi. See tekitab köhklusi, aiman, et noor pere peaks seal olema. Teiseks vanad kondid tahavad soemat kliimat ja need mötted on kyll domineerivad hetkel. Sygis…

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar