“Minu Soome” ja minu seeneraamat

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

 1. Aga mina tahaksin lugeda näiteks “Minu Saksamaad” või “Minu Austriat”, ma loodan, et kunagi on see võimalik. Seniks viidan aega “Minu Soomet” lugedes :).
  E.

 2. Kõik kolm raamatut on meil nö nimekiras, Saksamaa puhul on ka leping alla kirjutatud ja tööle asutud, Austria ja Luksenburg alles teevad proovipeatükke, nii et ei tea, kas neist ikka saab asja… loodame.

 3. kes ka ei teeks, nagunii tuleb subjektiivne.

  vahel loen mõnda luksi blogi ja mõtlen, et nagu mingist täiesti teisest kohast oleks kirjutatud…mingid kummalised probleemid ja …no ei ole sugugi MINU luksemburg

 4. eks need minu sarja raamatud ongi subjektiivsed. elu on üldse subjektiivne. igasugu üldistused on alati veid vägivaldsed… minu soome on töesti plaanitudki subjektiivne, selline läbi lukuaugu vaatamine. aga selles on oma völu, sets keegi teine, kes näeb midagi muud, saab selle kogemuse pöhjal arvata, et ah et niimoodi siis ka vöib. ja sellest köigest see elamise ilu tuleb, meie erinevatest nägemistest 🙂

 5. No kui raamatu pealkiri on “Minu…”, mida muud ta siis olla saab kui subjektiivne? Mu meelest see just ongi huvitav – samas ei ammenda teemat, sest keegi teine võiks kirjutada ilmselt sootuks teistsuguse Soome-, Islandi- või misiganes raamatu. Ja see ongi hea.(Keegi võiks uue Tai kohe kirjutada nt – olemasolev kohe üldse ei meeldnud. Ise väga imestasin selle emotsiooni üle, poleks osanud oodata).

 6. Aga kas teid ei häiriks, kui oleks täpselt sama pealkiri ja uus autor, uus raamat?
  Luksemburg on tellitud, aga ta pole veel proovikat tegelikult teinud, nii et kui teate kedagi teist, kes võiks teha, soovitage. No eks ikka EL-ga seotud inimesed on seal ja vaat seda maailma ei olegi me veel ju “Minu”-sarjas avastanud :).
  Catalina, vabandan, et meilile ei jõudnud vastata. šotimaad olen ka proovinud mitmelt inimeselt saada, aga midagi kindlat veel pole…
  Ok, välja võin praegu selle aasta jooksul ilmuvad öelda: kindlasti Minu Eesti, võibolla (kuidas nad nüüd valmis saavad, aga on juba lõpusirgel) Minu Mongoolia, Minu Kolumbia ja Minu Nepaal. Nii et natuke eksootikat. Aga siis uue aasta alguses tuleb näiteks Minu Kanada.

 7. Kusjuures see on hea, kui on natuke teist temaatikat ka neis lugudes. Ses mõttes, et need noored ja toredad vahetusüliõpilased/vabatahtlikud jt on väga vahvad, aga vaheldus kulub ka alati ära … vanuse ja erinevate elualade mõttes (nt Island, Moldova, … Soomet ei ole veel lugenud, aga seal vist ka veidi teise generatsiooni esindaja…) Minu arvates see vaid rikastab seda sarja.

 8. Sama nimega erineva autori teos võiks olla küll.
  Siin juba mainitud Tai näiteks just (mis ei ole halb), lisaks puhtad naistekad nagu Hispaania, Austraalia, Itaalia (mis on halvad)…
  Tõepoolest tahaks nende riikide kohta ka midagi teada. Oleks ju kahju, kui keegi oskaks midagi asjalikku kirjutada ja me ei saaks seda lugeda ainult seepärast, et kunagi sarja algusaegadel tahtis keegi oma armuelu presenteerida

 9. Halb on subjektiiven mõiste. Mind näiteks intrigeeris just Minu Tai, ja ka Minu Austraalia – mille tahaksin läbi lugeda

 10. Mind häiriks küll ja kohe väga sama pealkirjaga teise autori teos. Kes tahab kirjutada Taist või Soomest teistsuguse raamatu, siis, palun, võib seda teha ju nii ehk nii ja avaldada OMA nägemuse sellest maast, lisada oma loo ja teha seda ükskõik, millises kirjastuses.
  Ja pole ka nõus sellega, et Itaalia, Austraalia ja Hispaania on “puhtalt naistekad ja halvad”. Minu meelest pole nad ei puhtalt naistekad (halvustav silt) ega halvad (väga subjektiivne). Valus kuulata sellist lahmimist. Minu-raamatutest pole ükski halb, muidu poleks ilmutatudki, arvan ma. Lihtsalt kirjutajad erinevad, stiil samuti ja ka erinevale lugejale, kel omakorda subjektiivsed tingimused ja lähtekoht.
  Kes tahab rohkem teada konkreetse maa kohta ja ei võta neid raamatuid kui jutustusi iseeneses, kust juba ainuüksi ridade vahelt tabab põnevat infot kohalike ja nende suhtumiste kohta, saab kasvõi internetist igasugu fakte kuhjaga.
  Soovitan Kärt Hellermaa nägemust Minu-sarja tähendusest: http://www.sirp.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=9207:avanevad-uksed-eestlasest-maailmakodanikuks&catid=7:kirjandus&Itemid=9&issue=3263

  Nii et, veel ja veel raamatuid, paluks! 🙂

 11. äge! kohe, kui mul mingi püsiv aadress tekib, lasen selle omale postiga kohale saata. roppumoodi huvitav on, mis kaja kirja pani =)

 12. Soome raamat on väga hea, kindlasti üks minu lemmikuid Minu-sarjast. Kahju ainult, et lubamatult palju trükivigu on sisse jäänud :S

 13. Seeneraamat on imearmas ja “Minu Soome” ka super! Loodan kunagi lugeda ka “Minu Soome 2”

  Siiani on minu lemmik “Minu Island”!

Arhiiv

Viimased kommentaarid

 • helle on “Maal mamma juures”Mari on suur lugeja ja terane, sai ikka aru. Vahel me arutame temaga igasuguseid lendsõnade, vanasõnade ja kõnekäändude tähendusi. Ta mõnikord ise küs…
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Siin kirjutatakse, kuidas lapsele oli see murdekeel meeldinud :). http://blogistaja.wordpress.chttps//bloom/2020/12/22/epp-petrone-maal-mamma-juures/
 • Epp Petrone on “Maal mamma juures”Jaa, ta rääkis kirjakeelt ("tüti" ütles ta küll, aga see polegi vist murre, nagu selgus). Ega see polegi 100% meie mamma. Ja tundus hea võimalus propa…
 • helle on “Maal mamma juures”Kinkisin Marile jõuluks selle raamatu ja ise ka lugesin. Tore ja väga hääd pildid! Aga mul tuli üks mõtteke, üldse mitte paha pärast: sa paned mamma s…
 • Mirjam Burget on Lugu naabritest ja minust, 1Kuidagi tuttavad on selles loos mõned kohad. Miks Eestis naabrid küll üksteise peale kurjad on? Minu unistus on ka head naabrid, aga kahjuks, püüa pal…

Sliding Sidebar