FOORUMIST: MODERAATOREID VAJA

Lisa kommentaar

Kommenteeri külalisena

  1. Võib küll sellisel kujul töötama hakkata, kuid ei tasu kurta kui need seitse peavad vähemalt esialgu isekeskis juttu ajama. Ehk siis asja turustamine võtab ka veidi aega. Proovida ikka tasub, sest kaota pole siin ju midagi 🙂

  2. Idee on OK, kuid tõesti tõesti kaaluge väga väga tõsiselt vabalt teema-algatamise ja kommenteerimise asja. Eelkõige moderaatorite vaimse tervise huvides. Peldikuseinu on küllalt. Kui inimesel on midagi öelda, siis julgeb ta seda teha ka oma nime (hüüdnime – kuidas iganes me seda sisselogimisprofiili nimetame) alt.

  3. Ma arvan, et mingi registreerimine siiski võiks olla, sest kahjuks muidu tekib liiga palju seda…hmm, “infomüra”, kus siis mõtlematult kribatakse kõike, mis pähe tuleb.
    Kindlasti võiks mõelda ka selle foorumi reklaamile. Näiteks link siia üles, roheliste lehele ja ka teiste siinsete lugejate blogidele jne.

  4. Olles kunagi analoogilist asja juba teinud, ütlen:

    Regamine ja oma õige nime kasutamine on tingimata vajalik. Muidu läheb täielikuks läbuks. Ja isegi regamine ei pruugi alati aidata.

    Ehk siis: loodav foorum ei tohiks kohe mitte kuidagi olla anonüümne. Liikmeksastumine võib olla vaba, aga liikmeilt tuleb nõuda oma isiku avaldamist.

    Kui need nõuded on täidetud, siis võin ma teinekord moderaator olla küll. Ehk õnnestub ka vanast [Heauusilma] kambast kedagi loodavasse foorumisse meelitada:)

  5. põmst mulle meeldib süsteem, kus võiks olla võimalus luua oma profiil (ja seega kindel idenditeet), kuid samas ka võimalus kommenteerida anonüümselt.

    ise võiks mode olla küll, aga see ‘kohustuslik’ teemaalgatamine natuke peletab 🙂

  6. ma olen siinseal modereerinud ja tavaliselt on süsteem selline, et kellel on aega-võimalust, see modereerib. kindla päevaga sidumine peletab nt mind kindlasti eemale 😛 eriti head on need softid, kus kasutajad saavad modedele saata ise viiteid nt mittesobivatele sissekannetele foorumites.
    see pärisnime jm asi on teine, mis mind eemale peletab. ma ei salga oma pärisnime ja mul ei ole midagi regamise vastu (mille käigus võin ka oma pärisnime anda muidugi), aga ma tahan, et mul jääks õigus võtta omale mõni selline kasutajanimi, mille järgi mind netis ka teatakse 😛

  7. Vahepeal on selgunud, et see foorum võetaks http://www.greengate.ee alla – külastatavus on sellel juba praegu päris suur (hea meile) ja nad loodavad seda toimiva foorumi abil suurendada.

    Anonüümsusest ja sisselogimisest. Mina pooldaks ikkagi tripi ja perekooli varianti, kus on võimalik luua enda identiteeti, aga samahästi võimalik jääda anonüümseks. Ja mis peaasi, mingit registreerimist ega parooli meeldejätmist pole vaja.
    Aga nagu Triin ütleb, see võib olla ka katsetamise asi. Saaks ju muuta, kui läheb liiga läbuks (ma millegipärast arvan, et ei lähe. Muide, ka greengate keskkonna artiklid on kommenteerimiseks avatud ilma sisse logimata ja seal pole ma mingit läbustamist märganud).

    Modereerimisest – ma vahetasin maile ühe rahvusvaahelise keskkonnafoorumi adminiga ja tema soovitas teha seda “7 päeva, 7 inimest” süsteemi koos päevateemadega (mis on siis kas pisike oma sulest mõtteavaldus või tõlge kusagilt ja mis on tõstetud teiste teemade ette eraldi).
    Mulle tundub, et see “las see modereerib, kes jõuab” on liiga suvaline süsteem.

    Igatahes on mailile saabunud paar kaastööhuvilist ja ootan veel…

  8. meenus see ka, et ERL-il on ju ka foorum olemas, mis üsna vähe kasutamist leiab ja kuhu kirjutamine pole ka minu teada liikmestaatusega piiratud.

  9. Kõik blogid, mida ma näinud olen, lubavad vabalt kommenteerida. Ja vist ei ole erilisi läbustajaid? Greengate´l ei ole, maakonnalehtedes ei ole jne. Tualetiseintena vist toimivadki peamiselt delfi, sloleht, mõned veel. Vähemalt ei peaks neid tulema sellist kogust, et nende mahakustutamine muu päevatöö lootusetult ära rikub.
    Kui üht seitsmest vabatahtlikust vaja, siis olen käsi.

Arhiiv

Viimased kommentaarid

Sliding Sidebar